AllmänhetVårdpersonal
Nyheter
Astmalinjen

Stockholm får fler barnmottagningar

Barnsjukvården i Stockholms län ska förstärkas med flera nya specialistmottagningar. Så ska man avlasta de stora barnsjukhusen och möta det kraftigt ökande antalet barn och ungdomar de närmaste fem åren. Men knäckfrågan är hur den viktiga jourverksamheten under nätter och helger ska se ut.

Läs mer

Astmalinjen

Att leva med KOL

Fatigue, hälsa och välbefinnande bland personer som lever med kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL). Caroline Stridsman, filosofie doktor vid LTU, har i sin avhandling visat hur personer med KOL redan i ett tidigt skede påverkas av sjukdomen.

Läs mer

Astmalinjen

Friskare och bättre vardag för barn med astma och pollenallergi

Aktuellt om Vetenskap

Läs mer

Astmalinjen

Test av 8 plastjulgranar

De behöver inte vatten, barrar inte och är bra för allergiker. Frågan är hur mycket julkänsla de levererar. Hem & Hyra har testat plastjulgranar.

Läs mer

Astmalinjen

Larm om allergen i ris – serveras i skolmatsalar

Larm om allergen i ris Ris från matmäklaren AB Tage Lindblom i Järfälla har blivit kontaminerat med spår av mandlar.

Läs mer

Astmalinjen

1000 goda gärningar #500 Vendela räddade livet på farmor Satte pepparbiffen i halsen. Barnbarnet ingrep. Nu är vi halvvägs i jakten på 1000 goda gärningar!

Vendela Lindqvist visste vad hon skulle göra när hennes farmor satte en bit pepparbiff i halsen och var nära att kvävas. När inget annat hjälpte fick hon helt enkelt blåsa undan den.

Läs mer

Astmalinjen

Vad innehåller maten och drycken?

Vad innehåller maten och drycken?

Läs mer

Astmalinjen

Forskare granskar städsprejer

Rengöringssprejer blir ett allt vanligare arbetsredskap för städare.

Läs mer

Astmalinjen

Hjärt- och lungsjuka Följ upp kömiljarden med kronikermiljarden Satsning på vårdcentraler kan frigöra stora resurser från akutvården

Kömiljarden har kapat köerna för vanliga sjukdomar. Nu är det dags att rikta fokus på människor med kroniska hjärt- och lungsjukdomar. För exempelvis Kol-patienter skulle en rejäl satsning på vårdcentralerna frigöra stora resurser från akutvården.

Läs mer

Astmalinjen

God validering av astma med svenska populationsregister

Autoreferat.

Läs mer