AllmänhetVårdpersonal
Puffar

Behandla din allergi

Ingen ska behöva acceptera att gå omkring och känna sig snuvig och trött på grund av sin allergi. Det finns hjälp att få!

Läs mer här

Beställ broschyr om allergi

Broschyren tar bl.a. upp symtom vid allergi, vad som händer i kroppen vid en allergisk reaktion och hur sjukdomen vanligen behandlas.

Beställ broschyren!
Testa om din allergi behöver behandling

Är din allergi rätt behandlad?

Målet med allergibehandlingen är att du skall kunna vara helt symtomfri. Genom att svara på frågorna i vårt test kan du ta reda på om du bör tala med din läkare om att justera din behandling.

Har du koll på din allergi?

Gör vårt självtest och ta reda på om din allergi är under kontroll.

Till testet!

Har du koll på din allergi?

Gör vårt självtest och ta reda på om din allergi är under kontroll.

Testa här!

Behandla med inhalator

Astma behandlas ofta med medicin via en inhalator. Astman kan inte botas men en inhalator kan hjälpa dig kontrollera dina symtom - och leva ett normalt liv.

Läs mer

Astmatestet

Ta reda på om din astma är under kontroll. Gör vårt enkla självtest!

Till testet
Har du astma?

Har du astma?

Mellan åtta och tio procent av Sveriges befolkning lider av astma. Vad vi vet. Många fler kan vara drabbade utan att ha fått en diagnos.

Läs mer

Inhalatorer för barn

Du som förälder bör välja en inhalator med återkopplingsfunktioner till ditt barn. En sådan inhalator kan tala om dels när en korrekt dos matats fram i inhalatorn och dels att en korrekt dos andats in tillräckligt bra.

Läs mer
Vad orsakar anafylaxi?

Vad orsakar anafylaxi?

Hos barn är ägg, komjölk, jordnötter, nötter, fisk, vete och soja de vanligaste födoämnen som utlöser anafylaktiska reaktioner.

Det händer i kroppen vid astma

Det händer i kroppen vid astma

Det som händer i kroppen vid astma är att slemhinnorna svullnar i luftvägarna samtidigt som man får ökad slemproduktion. Luftrören brukar också bli lättirriterade och dras samman i episoder.

Läs mer

Har du astman under kontroll?

För att din astma skall vara under kontroll är det viktigt att den är korrekt behandlad. Det innebär att rätt dos läkemedel skall inhaleras på korrekt sätt. Om du trots din behandling fortfarande har astmatiska besvär behöver din astmabehandling ses över.

Återkopplingsfunktioner

Novolizer visar patienten när det blir rätt genom unika återkopplingsfunktioner. Vid varje inhalation får patienten veta att han eller hon fått i sig sin dos.

Läs mer om Novolizers återkoppling

Dymista

Dymista är indicerat för lindring av symtom vid måttlig till svår säsongsbunden och perenn allergisk rinit, om monoterapi med antingen intranasalt antihistamin eller glukokortikoid inte anses tillräcklig.

Läs mer om Dymista
Novolizer inhalatorer

Novolizer

Novolizer är skapad för att ge tryggare astmakontroll. Novolizer är lätt att använda och har flera återkopplingsfunktioner som talar om för patienten att det blir rätt - i form av ljud, färg, smak och räkneverk.

Läs mer om Novolizer

Instruktionsfilmer Novolizer

Novolizer är lätt att använda på rätt sätt. Här hittar du instruktionsfilmer för användning, byte av refillkassett och rengöring.

Se instruktionsfilmer

Instruktionsfilm Dymista

Så använder du Dymista, se instruktionsfilmen på Dymista.se

Se filmen

Beställ material

Vi tillhandahåller olika typer av material för våra produkter, så som patientbroschyrer, demoexemplar och doskort.

Beställ material här
Inhalatorbehandling

Fördjupa dig i inhalatorbehandling

Vad avgör var en partikel eller droppe fastnar i lungan? Vilka faktorer är viktiga för en bra deponering? Professor Magnus Svartengren och överläkare Martin Andersson ger dig svaren.

Läs mer
Nyhetsbrev från Meda

Nyhetsbrev från Meda

Prenumerera på Medas nyhetsbrev och ta del av nyheter, information och utbildningar som kan vara till nytta i din kliniska vardag. Nyhetsbrevet sammanställs och distribueras av Meda.

Prenumerera här!
Ladda ned

Ladda ned pollenkalendern

Ladda ned pollenkalendern i pdf-format.

Ladda ned

Sök hjälp hos en nätläkare!

Du kan få hjälp för dina symtom direkt via länken nedan. Den går direkt till angiven nätläkare. Mer information kan du även hitta på 1177.se.

Gå till doktor.se