AllmänhetVårdpersonal
Datum
Astmalinjen

Kol-medicin ökar risken för lunginflammation

Vilket läkemedel som används för att behandla lungsjukdomen kol påverkar risken för lunginflammation. Patienter med kol som använder läkemedlet Seretide insjuknar och dör i lunginflammation betydligt oftare än kol-patienter som använder Symbicort.

Läs mer

Astmalinjen

Subvention-ja till Dymista

TLV har beslutat att Medas preparat Dymista ska ingå i förmånssystemet.

Läs mer

Astmalinjen

Miljön har stor betydelse vid barnastma

Flickor och barn med positivt pricktest mot pälsdjur har störst risk både att drabbas av och ha kvarstående problem med astma under tonåren. Risken för astma och astmasymtom påverkas både av rökning och fukt i inomhusmiljön, samt av närheten till trafiker...

Läs mer

Astmalinjen

Gagnefsläkare samlar forskare

Djurås

Björn Ställberg och Karin Lisspers, läkare vid Gagnefs vårdcentral, anordnar på fredag en internationell forskarträff i Uppsala.

 

Relaterat

 

Temat för kongressen är astma och kol.

Läs mer

Astmalinjen

Astmatiker kan bli bättre av solen

Astmatiker kan lindra sina besvär i solen. Himlakroppens ljus hjälper kroppen att bilda D-vitamin som forskare har visat minskar symptomen.

Läs mer

Astmalinjen

Nu rusar försäljningen av allergimediciner

Björkpollensäsongen är i stort sett över, men nu kommer ekpollen med stormsteg, följt av gräs. En femtedel av landets befolkning är allergisk och nu skjuter försäljningen av allergimediciner i höjden.

Läs mer

Astmalinjen

Oroande ökning av barnastma

Astma och allergi fortsätter att öka bland svenska barn – tvärtemot utvecklingen i övriga Europa. Nu kräver experterna bättre vård och att grundorsakerna till den handikappande sjukdomen utreds.

Läs mer

Astmalinjen

Fler barn drabbas av allergier

Kan leda till segregering Allt fler barn drabbas av astma och allergisjukdomar visar en ny rapport från institutet för miljömedicin.

Läs mer

Astmalinjen

Pollen gör var sjunde sämre på sitt jobb

Trötthet, bultande huvudvärk och svårigheter att tänka klart. Sex av tio pollenallergiker drabbas så hårt att de presterar sämre på jobbet, visar en ny undersökning.

Läs mer

Astmalinjen

Attityden spelar roll för astman

På internationella astmadagen den 7 maj uppmärksammas astma över hela världen. Under dagen presenterades en europeisk studie som visar att den egna attityden påverkar hur man hanterar sin astma. I Sverige är astma är den vanligaste kroniska sjukdomen blan...

Läs mer