AllmänhetVårdpersonal
Datum
Astmalinjen

Nu tinar pollenbomben

Pollenläget

 

Hasselpollen: Behöver några plusgrader och blommar redan nu i Borlänge och nedåt.

Alpollen: Kräver lite mer värme och har precis kommit i gång längst ner i södra Sverige.

Läs mer

Astmalinjen

Påskriset - riskabelt för allergiker

Satsa på honblommor - Var försiktig med påskriset om du är allergiker. Säkraste sättet är att inte ställa riset i vatten.

Läs mer

Astmalinjen

Fototävling - Leva friskt med allergi

[Pressmeddelande 2013-03-15] Karolinska Institutet och Astma och Allergiförbundet har dragit igång en fototävling på temat

Läs mer

Astmalinjen

Rökfria platser utomhus utreds

Det kan i framtiden bli rökfria miljöer utomhus, särskilt där barn utsätts för passiv rökning. Folkhälsoinstitutet utreder frågan, men har ännu inga färdiga förslag.

Läs mer

Astmalinjen

Pollensäsongen är här

Pollensäsongen är nu igång och i dagarna påbörjades pollenmätningarna här i Blekinge. Hassel är en av de tidigaste pollenväxterna.

Läs mer

Astmalinjen

Pollenkollen har öppnat - våren snart här

Solen skiner, det droppar lätt från taken, men sedan fryser det till igen och vinden tilltar. Just nu slungas vi mellan hopp och förtvivlan och greppar varje tecken vi kan på att våren är i antågande. Ett är att pollenm��tningarna har inletts.

Läs mer

Astmalinjen

Pollensäsongen har börjat

Pollensäsongen är här. Det gäller i alla fall för de södra delarna av Sverige. På måndagen startade Naturhistoriska museet mätningarna för årets pollenhalter.

Läs mer

Astmalinjen

Gästledaren: Bättre levnads­villkor för människor med astma och allergiska sjukdomar

Astma- och Allergiförbundet har en bred verksamhet som spänner över många diagnoser. Vi är verksamma inom så vitt skilda områden som patient-, konsument- och miljöfrågor.

Läs mer

Astmalinjen

Pollensäsongen är i gång

Tro det eller ej, nu har pollensäsongen inletts. Det gäller i alla fall för de södra delarna av Sverige. En pollenexpert flaggar för att det kan bli en medelsvår säsong.

Läs mer