AllmänhetVårdpersonal
Datum
Astmalinjen

Varning för skyhöga halter av björkpollen

Experten: I år kan det bli en intensiv...

Läs mer

Astmalinjen

Maj månad svår tid för pollenallergiker

Det är lite mer än en vecka kvar till maj. En skön tid under våren, men också en av de svåraste månaderna för dem som lider av pollenallergi. Bara i Piteå kan det handla om 8 000 personer.

Läs mer

Astmalinjen

Tappad napp ska stoppas i munnen

Föräldrar som stoppar barnets tappade napp i sin egen mun gör helt rätt, skriver Dagens Medicin.

Läs mer

Astmalinjen

Två dagisbarn skadade – Findus återkallar pannkakor

En pojke på 1.5 år i Västerås och en 2-årig pojke i Stockholm har drabbats av svåra allergiska reaktioner efter det att de ätit färdigmattillverkaren Findus ”Pannkakor Vegan” på dagis.

Läs mer

Astmalinjen

Senare däckbyte kan ge fler skadliga partiklar

Bilarnas dubbdäck rör upp mer än bara känslor, de rör också upp skadliga mikropartiklar. – Har man 14 dagars längre dubbdäcksperiod och vädret är gynnsamt för partiklar så kan de höga halterna hänga kvar, säger Jan Johansson, miljöskyddsinspektör på Karls...

Läs mer

Astmalinjen

Läkarna som behandlar allergin

HÄSSLEHOLM. Har du fått hösnuva? Gå till apoteket och köp något receptfritt läkemedel. "Det är först när besvären och de allergiska reaktionerna blivit värre år för år som du ska söka läkarhjälp", säger läkaren Kristina Georgiev...

Läs mer

Astmalinjen

I Los Angeles, USA orsakar den smogfyllda luften

I Los Angeles, USA orsakar den smogfyllda luften fler än 5 000 för tidiga dödsfall varje år. För att göra något åt problemet vill nu luftvårdsmyndigheten bland annat förbjuda vedeldade brasor.

Läs mer