AllmänhetVårdpersonal
Datum
Astmalinjen

Babysim ett hot mot småbarn

Belgiens motsvarighet till svenska Socialstyrelsen ger nu småbarnsföräldrar rekommendationen att barn under ett år inte bör gå på babysim.

Läs mer

Astmalinjen

Pollensäsongen - ett säkert vårtecken - P4 Extra med Lotta Bromé

Allt fler blir allergiska mot pollen som gör den här årstiden till ett pina för många. Trötthet, klåda i ögonen, nästäppa, nysningar och irritationer i halsen är några av besvären. Gunilla Hedlin överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus och specialistl...

Läs mer

Astmalinjen

Astma- och Allergiförbundet satsar digitalt

| Tillsammans med förbundet har en tydlig strategi baserad på förbundets syfte och målsättning tagits fram. Inom kort släpps det första resultatet av samarbetet som är en portalsida om pollenallergi.

Läs mer

Astmalinjen

Nu våras det för pollen

Pollenallergiker känner redan av våren. Nu vållar al- och hasselpollen besvär.

Läs mer

Astmalinjen

Rökning på allmän plats kan förbjudas

Blir du irriterad när folk röker vid busshållsplatsen? Snart kan du slippa bolmandet. Folkhälsoinstitutet ska nu utreda ett eventuellt framtida rökförbud på allmän plats.

Läs mer

Astmalinjen

Positiva besked för Carlgren

INNEBANDY/FALUN Mattias Carlgren är tumskadad. Men IBF Falun-backen hoppas på att vara spelklar till lördagsmatchen mot Pixbo. – Jag tränade lite i dag och hoppas att träna i morgon (läs i dag) igen, säger han.

Läs mer

Astmalinjen

Många omedvetna om sin astma

Kvinnor insjuknar oftare i astma i vuxen ålder än vad män gör. Från 35-årsåldern och uppåt är astma klart vanligare bland kvinnor än bland män.

Läs mer

Astmalinjen

Många har astma utan att veta om det

Kvinnor över 35 år insjuknar oftare än män i astma, enligt en studie som publicerats i facktidskriften Thorax, skriver Uppsala Nya Tidning. Studien visade också att många, både män och kvinnor, trots symptom inte vet om att de lider av astma.

Läs mer

Astmalinjen

Nu blommar hasseln

Denna vecka drar pollenmätningarna igång, men de riktigt allergiska har redan märkt av att det är pollen i luften. En av dem är Lisbeth Sundén Andersson.

Läs mer

Astmalinjen

40 procent av alla KOL-patienter har KOL-symtom minst fem år innan diagnos

Knappt 40 procent av alla KOL-patienter lever med sina KOL-symtom fem år eller längre innan undersökning genomförs. Det visar resultat från en undersökning genomförd av Netdoktor inom ramen för en folkhälsokampanj.

Läs mer